Alamanuia Tala Fou

Fa'avasegaina o le limu

2024-04-01

O le faia o limu e faasino i le gaosiga o vaega ma oloa e ala i le faia ma le faʻaaogaina o limu. E mafai ona vaevaeina le faʻailoga i le tele o ituaiga eseese, faʻapipiʻi faʻamalosi, faʻapipiʻiina o tui, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻapipiʻi tui, faʻaogaina omo, faʻapipiʻi mate, ma isi.

(1) Fa'aliga fa'amalosi

E masani ona ta'ua o le lomitusi fa'asalalau, o se tasi lea o auala muamua e fai ai vaega palasitika. O le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o le palasitika saʻo i totonu o se avanoa matala ma se vevela faapitoa, ona tapuni lea o le limu. I lalo o le gaioiga o le vevela ma le mamafa, o le palasitika e liusuavai ma avea ma se tulaga tafe. Ona o aʻafiaga faʻaletino ma vailaʻau, o le palasitika e faʻamaʻa ma avea ma se vaega palasitika ma se foliga ma le tele e tumau e le suia i le vevela o le potu. E masani ona faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o palasitika thermosetting, e pei o le phenolic molding powder, urea-formaldehyde ma le melamine formaldehyde molding powder, fiber glass faʻamalosia phenolic plastics, epoxy resin, DAP resin, resin silicone, polyimide, ma isi. unsaturated polyester mass (DMC), faʻapipiʻi faʻapipiʻi laupepa (SMC), faʻapipiʻi monolithic faʻapipiʻi (BMC), ma isi. I se tulaga lautele, e masani ona vaevaeina faʻamau faʻapipiʻi i ni vaega se tolu: ituaiga o loʻo tafe, ituaiga e le o le tafe, ma le ituaiga semi-overflow e tusa ai i le faʻatulagaina faʻatusa o le pito i luga ma lalo ifo o loʻo faʻapipiʻiina ata.

(2) Su'i tui

O le palasitika e faʻaopoopo muamua i le paʻu faʻamafanafana o le masini tui. O le palasitika e faʻamafanafana ma faʻafefe. Fa'aosoina e le sikulima po'o le plunger o le masini tui, e ulu atu i totonu o le lua mold e ala i le fa'asu'u ma le fa'afefeteina liligi. E fa'ama'a'a ma fa'apena ona o a'afiaga fa'aletino ma vaila'au e avea ma fa'ameamea tui. oloa. O le tui tui e aofia ai se taamilosaga e aofia ai tui, uuina o le mamafa (cooling) ma vaega palasitika faiga demoulding, o lea e iai uiga faʻataʻamilosaga o le tui tui. Thermoplastic injection molding o loʻo i ai se taamilosaga puupuu, maualuga le gaosiga o le gaosiga, ma itiiti le ofuina i luga o le limu e le liusuavai. E mafai ona faʻapipiʻiina le tele o vaega palasitika ma foliga lavelave, faʻataʻitaʻiga manino ma faʻailoga, ma le saʻo maualuga; ae ui i lea, mo palasitika ma suiga tetele i le mafiafia o puipui, vaega, e faigata ona aloese mai le faʻaogaina o faaletonu. Anisotropy o vaega palasitika o se tasi lea o faʻafitauli lelei, ma o mea uma e mafai ona faia e faʻaitiitia ai.

(3) Fa'aoso fa'aoso

O se auala faʻapipiʻi e faʻatagaina ai le palasitika i totonu o se tulaga o le tafe vaʻaia e ui atu i totonu o se paʻu faʻatasi ai ma se faʻailoga faʻasolosolo faʻapitoa i lalo o le vevela maualuga ma se mamafa faʻapitoa, ona faʻapipiʻiina lea i se faʻamatalaga faifaipea ma le foliga faʻasolosolo manaʻomia i se maualalo le vevela. O le gaosiga o le gaosiga o le extrusion molding e aofia ai le saunia o mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻamafanafana ma faʻapipiʻiina, tosoina ma tipi, ma le faʻagasologa o oloa faʻapipiʻiina (faʻafefe poʻo le vevela). I le taimi o le extrusion molding process, faʻalogo lelei i le fetuunaʻi o le vevela o vaega faʻamafanafana taʻitasi o le paʻu extruder ma le mate mate, faʻasolosolo faʻasolosolo saoasaoa, saoasaoa o le traction ma isi faiga faʻataʻitaʻiga ina ia maua ai faʻamatalaga faʻamaonia faʻamaonia. E tatau ona gauai faapitoa i le fetuunaiga o le fua o le polymer liusuavai e extruded mai le mate. Aua pe a maualalo le fua o le extrusion o mea liusuavai, o le extrudate o loʻo i ai se lamolemole lamolemole ma toniga cross sectional foliga; ae a oo atu le fua faatatau extrusion o mea liusuavai i se tapulaa patino, o le a avea luga o le extrudate talatala ma leiloa lona luster. , pa'u malie, laina pa'u moli, fa'aletonu foliga ma isi fa'ailoga e aliali mai. A o'o ina fa'atuputeleina atili le fa'aosoina, o le a fa'afefeteina le pito i fafo ma e o'o lava ina motusia ma malepelepe i ni mea liusuavai po'o ni pa'u. O le mea lea, e taua tele le pulea o le fua o le extrusion.

(4) Faʻapipiʻi tui

O lenei auala faʻapipiʻi e taʻua foi o le transfer molding. O le faʻaopoopoina o mea faʻapipiʻi palasitika i totonu o le potu fafaga muamua, ona tuʻu lea o le koluma faʻamalosi i totonu o le potu fafaga e loka ai le limu, ma faʻaoga le mamafa i le palasitika e ala i le koluma mamafa. O le palasitika e liusuavai i se tulaga tafe i lalo o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le mamafa, ma ulu atu i totonu o le pusa faʻafefe e ala i le liligiina o le tino. Fa'asolosolo fa'amalo i vaega palasitika. O le fa'aosoina o tui e talafeagai mo palasitika e maualalo ifo nai lo le malo. O palasitika e mafai ona faʻapipiʻiina i le mataupu faavae e mafai foi ona faʻaogaina e ala ile tui tui. Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻaleleia o mea e maua ai le suavai lelei i le tulaga faʻafefe pe a laʻititi nai lo le vevela faʻamalosi, ma e sili atu le maualuga o le solidification pe a maualuga atu nai lo le vevela.

(5) O'o'o fa'alelei

O le faʻapipiʻiina o le tubular poʻo le laupepa avanoa e faia e le extrusion poʻo le tui ma o loʻo i ai pea i le tulaga palasitika i totonu o le faʻapipiʻiina, ma vave faʻafeiloaʻi le ea faʻamalosi e faʻamalosi le avanoa e faʻalautele ma pipii i le puipui o le gaʻo. O se auala e fa'agaoio ai e maua ai le oloa ga'o mana'omia e ala i le fa'apalapala pe a uma ona fa'alili ma fa'apena. O palasitika talafeagai mo le faʻaogaina omo o le polyethylene maualuga, polyethylene maualalo, polyvinyl chloride, polyvinyl chloride vaivai, polystyrene, polypropylene, polycarbonate, ma isi. fa'a'ave'a ma tui fa'a'ave'u. O le lelei o le extrusion blow molding o le fausaga o le extruder ma extrusion blow mold e faigofie. O le le lelei o le mafiafia o le puipui o le parison e le ogatasi, lea e faigofie ona mafua ai le mafiafia puipui le tutusa o oloa palasitika. O le lelei o le tui tui o le mafiafia o le puipui o le parison e tutusa ma e leai ni pito moli. Talu ai o le parison tui o loʻo i ai le pito i lalo, o le a leai se suʻega ma faʻamau i le pito i lalo o le oloa gaogao, lea e le gata ina matagofie ae maualuga foi i le malosi. O le mea le lelei o le faʻaogaina o mea faʻaoga ma faʻaoga e taugata, o lea e masani ona faʻaaogaina lenei metotia mo le gaosiga tele o mea laiti gaogao, ma e le faʻaaogaina lautele e pei o le extrusion blow molding method.

(6) Fa'ali'i fa'ameamea

Die casting o le fa'apu'upu'u o le fa'aoso mamafa. O le faiga fa'apalapala o le fa'aopoopoina lea o meafaitino palasitika i totonu o se potu fafaga muamua, ona fa'aogaina lea o le mamafa i le koluma mamafa. O le palasitika e liusuavai i lalo o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le mamafa, e ulu atu i le lua e ala i le liligiina o le limu, ma faasolosolo malie ona faʻamaʻa i foliga. O lenei faiga fa'ameamea e ta'ua o le fa'apalapala. O le limu e fa'aaogaina e ta'ua o le pa'u fa'apala. O lenei ituaiga o limu e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o palasitika thermosetting.

Mold forming classification


Mold mold o se tasi lea o faiga taua mo le gaosiga o oloa e faia i mea eseese e pei o palasitika ma metala. E le gata i lea, o loʻo i ai foam foam mold mold, fiber glass reinforced plastic low-pressure mold mold, etc.

E mafai ona faʻavasegaina le faʻailogaina e faʻavae i luga o tulaga eseese o meafaitino, mataupu faʻavae eseese, masini faʻapipiʻi eseese, saʻo saʻo, ma isi. O le malamalama i auala eseese e fausia ai o le a fesoasoani ia te oe e faia ai le filifiliga sili i le filifilia o le gaosiga o gaosiga ma aloese mai le leiloa le tatau ona o filifiliga sese.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept